Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus ogórkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 30 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
sól
pieprz
rodkiewka
ogórki 1 sałatkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mus ogórkowy

ogórki obrac ze skórki i pokroic na mniejsze kawałki i zmiksowa.smietane ubic na sztywno połączyc z serem i ogórkami,przyprawic do smaku sola i pieprzem,żelatyne rozpuścic w niewielkiej ilości wrzątku dodac do masy serowo ogórkowej i dobrze wymieszac.Rzodkiewki umyc i,forme wyłożyc folią spożywczą i plastrami oórka ,nałóż połowę zastygającego musu po środku w rzędzie ułóż rzodkiewki i nałóż reszte musu.Przykryj wystającymi końcówkami ogórka,wstaw do lodówki do zastygniecia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak