Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1 kg
masło 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 łyżeczki
wywar warzywny 125 ml
śmietana gęsta 5 łyżek
cukier
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa

Kalarepy myjemy i obcinamy liście,obieramy i kroimy w ćwiartki w celu usunięcia zdrętwiałych części a następnie kroimy w słupki,W garnku gotujemy 2 litry wody z dodatkiem soku z cytryny,do sita wkładamy kalarepę i moczymy ją we wrzątku około 5 min,następnie przelewamy zimną wodą i odsączamy.W dużym garnku roztapiamy masło i podsmażamy na nim kalarepę dodając sól cukier i wywar z warzywny,dusimy przez 20 min.Listki kalarepy kroimy drobno i mieszamy z lubczykiem i natką pietruszki.Kalarepę łaczymy z ziołami i śmietaną,wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.10.2011 10:53
pychotka
dorotka0000025 22.09.2011 13:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak