Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna ryba panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty mintaja 4 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
mąka kukurydziana 5 łyżek
odrobinę mleka i wody
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna ryba panierowana

płaty mintaja odmrozić, przyprawić pieprzem cytrynowym. Z mąki jajek wody i mleka sporządzić jednolitą papkę nie za rzadką. Następnie płaty włożyć do papki potem obtoczyć w bułce. Smażyć na gorącym oleju. Podawać z gotowanymi tłuczonymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 30.09.2011 20:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak