Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa słoikowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
czosnek
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa słoikowa

do mięsa dodać pokrojonych kilka ząbków czosnku dodać sól gorczycę i żelatynę , dobrze wyrobić. włożyć do słoików takich od dżemu gotować dwa razy po pół godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 21.04.2012 22:44
Fajny sposób na domową wędlinę, jak dla mnie bomba!
daria899 20.01.2012 20:04
bardzo smaczna
owca441 14.01.2012 15:56
pyszna taka, spróbuję
Gosia32
Gosia32 01.09.2011 23:54
fajne
Ewelina38 14.08.2011 23:43
pyszna, często robię podobnie i w błyskawicznym tempie znika
traktorek 26.05.2011 15:47
domowe najlepsze
Mirka-Ludomila 05.05.2011 08:50
smaczna
Grazyna0211 02.04.2011 09:42
fajna domowa mielonka w słoiku
barbara11561 12.03.2011 09:29
SUPER
gacopierz23 06.03.2011 19:27
ciekawe
Grażyna13 24.01.2011 13:39
Ja kiedyś robiłam taką, ale bez zelatyny.
Izabela/bella81 18.01.2011 10:59
lubię taką kiełbaskę, warto wypróbować przepis:)
Ewelina43
Ewelina43 21.11.2010 15:29
ciekawy
zuzanna6 01.09.2010 18:04
Fajny przepis.
Ewa111 06.08.2010 14:27
Dodaję suchą
ben-ka 04.08.2010 10:44
Jaką żelatynę dodajesz rozrobioną czy taka suchą?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak