Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
oliwki czarne kilka sztuk
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1 szklanka
sól
pieprz
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z oliwkami

Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i włókna,kroimy na połówki,cebulki kroimy na ćwiartki i szklimy w oleju w wysokiej patelni.Do cebulki dodajemy fasolkę ,tymianek i wlewamy bulion,doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem do miękkości,5 min przed końcem dodajemy oliwki pokrojone na połówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.05.2011 09:54
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak