Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa szynka parzona

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 2,5 kg
ziele angielskie
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: domowa szynka parzona

Szynke wkładamy do duzego garnka i zalewamy zimna woda. Dodajemy sol i przyprawy. Odstawiamy w chlodne miejsce na 24-48h. Po tym czasie gotujemy ja na malym ogniu ok 3-4 h. Nastepnie wkladamy do piekarnika i pieczemy ok godziny. Pyszna, polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 03.04.2012 21:21
wygląda cudnie
Goya 26.04.2011 21:07
mmmmmmmm
edyta44 28.03.2011 13:50
pycha
Margo1 13.03.2011 15:53
własnie, najlepsza swoja
aginaa 12.03.2011 11:19
nie ma to jak swoja szyneczka :)
ada12302 11.03.2011 23:17
musi być smaczna
Sylwia88 11.03.2011 13:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak