Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielkanocna baba tiulowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 7 szt
masło 10 dag
drożdże 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocna baba tiulowa

zoltka utrzec z cukrem do bialosci
wlac szklanke letniego mleka z rozprowadzonymi w nim drozdzami
dodac make
wszystkie skladniki wymieszac i zostawic do wyrosniecia
gdy zwiekszy dwukrotnie objetosc dodac stopione maslo i wyrabiac ok. 30 minut
wyrobione ciasto wlozyc do formy do 1/3 wsokosci i pozostawic do wyrosniecia
potem wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.04.2012 09:04
klasyczna, idealna na święta wielkanocne babka:)
krystyna24 05.12.2011 14:45
ubie
dorotka0000025 28.11.2011 14:12
dziekuje
iga2 14.04.2011 22:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak