Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jablkowo - orzechowy nie pieczony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 25 dag
jabłka 1 kg
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
cukier puder 20 dag
śmietana 1 szklanka
kakao 2 lyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
orzechy mielone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jablkowo - orzechowy nie pieczony

jablka obrac i pokroic na kawalki
wlozyc do rondla i podlac kilkoma lyzkami wody
dusic na malym ogniu dodajac na koniec kilka lyzek cukru i cukier waniliowy
odlozyc 4 lyzki orzechow a reszte wymieszac w rondlu z cukrem pudrem i 1/2 szklanki smietany by powstala gesta masa, gotowac chwile mieszjac
dno i boki tortownicy wylozyc biszkoptami
posypac 2 lyzkami orzechow z tarta bulka
polozyc jablka
posypac orzechami z tarta bulka
rozlozyc mase orzechowa
wstawic na godzine do lodowki
przygotowac polewe z szklanki cukru, pol szklanki smietany, kako tj. zagotowac cukier ze smietana i gotowac ok. 9 minut, potem wymieszac z kako
gdy polewa zacznie gestniec wylac na tort
przybrac dowolnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.12.2012 14:35
polecam do wyprobowania
motomaniak 05.01.2012 15:33
swietny
krystyna24 25.11.2011 15:18
pycha
iga2 14.04.2011 22:35
smaczny
Sylwia88 11.03.2011 13:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak