Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pumpernikiel z tatarem z matijasa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
filet z matijasa 4 szt
ogóki konserwowe 4 szt
mała cebulka 1 szt
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
okrągłe kromeczki pumpernikla 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pumpernikiel z tatarem z matijasa

Ugotować na twardo jajka. Odlać, ostudzić, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek.
Filety z matijasa i ogórki pokroić w kostkę. Obrać cebulę i bardzo drobno posiekać. Umyć szczypiorek, osuszyć i drobno posiekać.
Kawałki matijasa, ogórków i cebuli wymieszać z ziołami i przyprawić solą i pieprzem.
Wystudzona jajka drobno posiekać. Dodać do tatara i przyprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem. Kromki chleba cienko posmarować masłem. Tatar podzielić na porcje i podawać z kromkami pumpernikla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak