Pumpernikiel z tatarem z matijasa

Pumpernikiel z tatarem z matijasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • filet z matijasa

    4 szt
  • ogóki konserwowe

    4 szt
  • mała cebulka

    1 szt
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • okrągłe kromeczki pumpernikla

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować na twardo jajka. Odlać, ostudzić, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek.
Filety z matijasa i ogórki pokroić w kostkę. Obrać cebulę i bardzo drobno posiekać. Umyć szczypiorek, osuszyć i drobno posiekać.
Kawałki matijasa, ogórków i cebuli wymieszać z ziołami i przyprawić solą i pieprzem.
Wystudzona jajka drobno posiekać. Dodać do tatara i przyprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem. Kromki chleba cienko posmarować masłem. Tatar podzielić na porcje i podawać z kromkami pumpernikla.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat