Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaczane piure 3 łyżki
śmietana 0.5 szkl
żółtko jajek 1 szt
rosół 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos na rosole

Rosół wlać do piure energicznie mieszając.Wymieszać ze śmietaną(zostawiając jej 2łyżki).2ły6żki śmietany wymieszać z żółtkiem.Sos zagotować,odstawić z ognia,wlać żółtko ze śmietaną i wymieszać.Doprawić i posypać natką.Podawać do mięs gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak