Przepis i sposób przygotowania na: Placki po Węgiersku
Sos : Mięso wołowe pokroić w kostkę, wrzucić na rostopione masło na patelni, dusić około 15 min. Nastepnie podlać troszkę wodą i dodac 1 kostkę rosołową. Na osobnej patelni dusić cebulkę pokrojona w kostkę razem z pieczarkami pokrojonymi w krążki. Gotowe przełożyć do sosu. Po około 1 h dodać do sosu przecier pomidorowy, pieprz, sól i jedno opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego. Wszytsko dokładnie zamieszać. Gdyby sos był za rzadki dodać jeszcze 1 łyżkę mąki, w zależności ile jest sosu. Na samym końcu pokroić ogórki kiszone w krażki i dodać do sosu. Gotowe placki przełożyć na talerz i polać sosem. Na wierzchu można zrobić kleks śmietaną. Podawać z żółtym serem i mixem papryk pokrojonych w kosteczkę ( jako dodatek) Smacznegooooo !!!