Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa katalońska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 60 dkg
kiełbasa czosnkowa 10 dkg
ziemniaki 50 dkg
marchew 50 dkg
pomidory 60 dkg
czosnek 3 ząbki
bulion 4 szklanki
oliwa 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa katalońska

Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki ,kroimy w kostkę,mięso i obrane ziemniaki kroimy w kostkę,marchewkę w plasterki,cebule w piórka a czosnek przeciskamy przez praskę.W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso do uzyskania brązowo złocistego koloru ,przekładamy mięso do miseczki,posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy pod przykryciem.Na tym samym oleju podsmażamy wszystkie warzywa.W drugim garnku przygotowujemy bulion i wrzącym polewamy warzywa,dodajemy mięso i liście laurowe całość gotujemy przez 30 min,na 5 min przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę,doprawiamy do smaku kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.09.2012 12:35
super
m1monika 24.03.2012 18:26
smaczna :-)
Krystyna32 19.12.2011 10:31
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak