Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron podsmażany z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron np rurki 30 dag
kiełbasy 2 szt
ser żółty 15 dag
sól do smaku
kycharek do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron podsmażany z kiełbasą

Cebulę siekamy, kiełbasy kroimy w plasterki, posypujemy Kucharkiem i podsmażamy, aż się zrumieni kiełbaska. Dodać makaron ugotowany wcześniej w osolonej wodzie. Podsmażamy chwilkę posypując papryką i oregano. Na sam koniec dodajemy ser pokrojony w słupki i trzymamy na ogniu jeszcze tylko chwilkę, tak żeby ser zrobił się miękki ale się nie rozwalił. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 25.05.2011 22:00
proste, ale smaczne
Krystyna32 25.05.2011 09:17
super
Ania67 11.03.2011 08:47
szybkie i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak