Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż darłowski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
mąka 60 g
koncentrat pomidorowy 40 g
olej 300 g
cebula 100 g
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż darłowski

Śledzie wypatroszyć,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,ułożyć w naczyniu i odstawić,cebulę pokroić w półplasterki i usmażyć na oleju,dodać koncentrat pomidorowy,osolić,dodać pieprz i szczyptę cukru,wymieszać i zagotować,gorącym sosem zalać rybę i odstawić do ostudzenia,podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak