Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone migdały

    20 dag
  • masło

    1 łyżka
  • mleko 3,2%

    1,5 litra
  • cukier

    4 łyżki
  • rodzynki

    10 dag
  • ryż ugotowany

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem i masłem.
Zalać zmielone orzechy i rodzynki.
Dodać ugotowany ryż na sypko, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

06.06.2012 18:45
Ja nieraz robię na wigilię taką zupkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat