Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz wędzony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 1 kg
sól 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz wędzony

Węgorza wypatroszyć,wypłukać i natrzeć solą,odstawić na 5 godzin,następnie wyjąć z soli,opłukać i osuszyć,nawleć na metalowy pręt ,rozpalić ognisko pod wędzarnią,zawiesić węgorza u wylotu otworu z dymem i wędzić około 30 min,następnie przykryć z góry workiem jutowym i trzymać około 2 godziny w gorącym dymie,po tym czasie wyjąć rybę z dymu,ostudzić podzielić na porcje i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.03.2011 20:38
na pewno smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak