Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z rokpolem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 1 szkl
jajko 6 szt
rokpol 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z rokpolem

Masło rozpuścić,dodać mąkę,następnie rozprowadzić mlekiem,stale mieszając,zestawić z ognia dodać kolejno 6 żółtek i wymieszać,dodać następnie utarty rokpol,białka ubić na sztywno i dodać do sosu,delikatnie wymieszaći włożyć do formy posmarowanej masłem,piec około 20 min,gdy urośnie i zarumieni się suflet gotowy do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak