Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu morelowo-kakaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 10 szt
likier amaretto 2 łyżki
jajko 4 szt
herbatniki około 6 szt
cukier 4 łyżki
serek mascarpone 125 g
kakao 2 łyżki
epresso 2 łyżki
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu morelowo-kakaowe

Morele obrać, pozbawić pestek i pokroić na mniejsze części i gotować je z miodem(przez kilka minut). Białka odzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jednolitą masę, następnie dodać do tego serek i wszystko ze sobą wymieszać. Do powstałej masy dodać ubite białka i wszystko ze sobą połączyć. Przygotować 4 pucharki: i umieszczać w nich warstwami morele, namoczone w likierze i epresso herbatniki, przygotowaną masę itp. aż do skończenia składników. Przed podaniem schłodzić w lodówce i posypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak