Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szpinakowo-pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
pomarańcze 2 szt
wiórki kokosowe 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
sól, pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szpinakowo-pomarańczowa

Do garnka wlać wodę i do wrzącej wody wrzucić szpinak. Gotować około 10 minut. W międzczasie pomarańcze umyć, obrać i podzielić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Przygotowany szpinak odsączyć na durszlaku(najlepiej przelać go zimną wodą i odsączyć!). Przygotowany szpinak umieścić w misce i wymieszać z pomarańczami, cebulą i wiórkami kokosowymi. Z oliwy, octu i przypraw przygotować sos i polać nim sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 10.03.2011 20:18
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak