Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa po egipsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 50 ml
jajko 2 sztuk
groszek 300 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa po egipsku

groch przebrać opłukać zalać wywarem zagotować i pozostawić na 2 godziny potem ugotować przetrzeć wymieszać ze śmietaną zagotować połączyć z żółtkiem i posiekaną natka i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak