Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
banan 1 szt
śmietana 2 łyzki
masło do smażenia
cukier 2 łyżeczki
masło orzechowe

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bananami

Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy pokrojonego w plasterki banana, posypujemy cukrem i smażymy. Do garnuszka . Z patelni zabieramy podsmażone banany i odkładamy na talerz. Na patelnię wlewamy masę jajeczną i podsmażamy. Jak już spód jajka się zetnie (góra będzie na górze nadal miękka) to układamy na omlecie plasterki banana. Przykrywamy pokrywką ponownie i czekamy, aż cały omlet się ładnie zetnie (plasterki banana powinny się zatopić w masie jajecznej. Usmażony omle smarujemy z jednej strony masłem orzechowym i składamy na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.03.2013 06:49
tak jeszcze nie próbowałam
Pani Domu 02.03.2013 21:58
pyszne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak