Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4-5 szt
orzechy posiekane 1/3 szkl
rodzynki 1/3 szkl
migdały płatki 1/3 szkl
miód 1/2 szkl
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłka

Miód utrzeć z masłem i 1/4 szklanki wody.Rodzynki wymieszać z migdałami i orzechami.Nagrzać piekarnik do 160 stopni.Jabłka umyć odciąć wierzchy i wydrążyć
środki.Jabłka napełnić bakaliami,przykryć wierzchem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem miodowym.Zapiekać aż będą miękkie.W czasie pieczenia polewać tworzącym się sosem.Gotowe ostudzić i podawać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.07.2013 18:19
Uwielbiam takie :)
anemon 18.11.2012 08:42
Smaczny pomysł na szybki deser.
Krystyna32 15.09.2012 09:53
pycha
smakoszek 27.06.2012 18:44
świetny deserek
traktorek 15.11.2011 12:16
aż ślinka cieknie
jeta72 31.07.2011 15:04
wspaniałe
alaaa 01.07.2011 19:42
też takie robię są pyszne
misia53 12.05.2011 11:17
pyszne są takie pieczone...
Ewa111 13.03.2011 17:38
bardzo smaczne są takie jabłuszka
ben-ka 11.03.2011 09:45
Pyszne jabłuszka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak