Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEWKA Z WINA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 100 gram
żółtko jajek 4 sztuki
rodzynki 100 gram
migdały 100 gram
woda 250 ml
wino białe wytrawne 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: POLEWKA Z WINA

Migdały sparzyć wrzątkiem, następnie zetrzeć. Wino zagotować razem z wodą. Żółtka utrzeć wraz z cukrem pudrem. Do żółtek powoli wlewać ciepłe wino ciągle mieszając (najlepiej trzepaczką). Na koniec dodać rodzynki i migdały. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.05.2011 22:54
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak