Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 l
muslinowa tkanina

Przepis i sposób przygotowania na: Ser jogurtowy

Jogurt o temperaturze pokojowe przelać na durszlak wyłożony muślinową chustą lub półtnem o rzadkim splocie, związać rogi chusty i powiesić do odsączania 12-24 godziny. Po tym czasie wyjąć gotowy ser.

Przechowywać pod przykryciem w lodówce do 2 tygodni.

Wydajność: 25 dag sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak