Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1
sól 1/2 płaskiej łyżeczki
mąka pszenna 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Wymieszac mleko z żółtkami, cukrem, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Ubic piane z białek. Pokroic jablka w krazki. Dodac do ciasta z bialkami. Smazyc do zarumienienia sie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 07.05.2012 18:26
pycha
Jastinka 31.03.2011 11:30
świetne
Grazyna0211 26.02.2011 10:14
uwielbiam racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak