Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

INNA STEFANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 5 sztuk
mak 1/2 szklanki
cukier 1 szkl
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kasza manna 6 łyżek
cukier 1/2 szkl
margaryna 20 dag
kakao 2-3 łyżki
Krem: 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: INNA STEFANKA

CIASTO:
Całe jajka razem z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, ucieramy, przelewamy do formy i pieczemy 30-40 minut.
KREM:
gotujemy mleko z cukrem, wsypujemy kaszę mannę i gotujemy około 5 minut. Studzimy, a gdy jest zimna ucieramy margarynę i powoli dodajemy zimną kaszę, a potem kakao.
Ciasto przestudzone kroimy na pół lub więcej części i przekładamy kremem, wierzch ciasta polewamy czekoladą lub inną polewą.Najlepsze na drugi dzień, kiedy ciasto najdzie kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izulab6 29.12.2011 09:13
Smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak