Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDORY NADZIEWANE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
parówki cienkie 200 gram
pomidory 8 sztuk
tłuszcz
śmietana 1/2 szklanki
ser twardy 80 gram
chrzan tarty 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDORY NADZIEWANE

Pomidory umyć, usunąć czubki, wydrążyć środki, posypać solą i pieprzem, a następnie odstawić w chłodne miejsce na ok 30 minut. Cebulę drobno posiekać, usmażyć, dodać parówki pokrojone w plasterki, chrzan i całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Powstałym farszem napełnić wydrążone pomidory. Koncentrat pomidorowy połączyć ze śmietaną. Powstałym sosem polać pomidory, na wierzch posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 27.05.2012 09:43
lubie
Reda 27.05.2012 09:43
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak