Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane sardynki z ricottą i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki około 8 filetów
pomidory 4 szt
cukinia 1 szt
czosnek ząbki do smaku
sól, pieprz do smaku
oliwa
ricotta do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane sardynki z ricottą i warzywami

Pomidory i cukinie umyć, obrać. Pokroić je na mniejsze części. Szczypiorek umyć i bardzo drobno posiekać. Do 4 naczynek żaroodpornych nałożyć kawałki pomidorów i cukinii, a także odrobinę ricotty. Warzywa polać odrobiną oliwy i doprawić solą, pieprzem do smaku. Na samym wierzchu posypać przeciśniętym przez praske czsonkiem. Sardynki umyć i przyprawić. Umieścić je w naczyniu żaroodpornym. Na samym wierzchu posypać pokrojonym szczypiorkiem. Piec około 20 minut w 180 C. Przed podaniem posypać słodką papryką do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak