Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa a la rossini

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1 l
mleko 2 szkalnki
śmietana 100 ml
cebula 300 g
seler 1 sztuka
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa a la rossini

seler umyć obrać opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach zalać mlekiem ugotować cebulę obrać opłukać drobno pokroić usmażyć zalać wywarem ugotować następnie przetrzeć razem z selerem połączyć ze śmietaną zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak