Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa po prezydencku I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
wino białe wytrawne 1 szkalnki
rodzynki 100 g
cebula 400 g
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po prezydencku I

cebulę obrać opłukać pokroić drobno zeszklić na maśle dodać wywarem pogotować około 15 minut na wolnym ogniu potem przetrzeć połączyć z winem i opłukanymi rodzynkami chwilę pogotować masło rozgrzać wymieszać z mąką nie rumienić dodać do wywaru zagotować i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak