Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa po generalsku II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
cebula 400 g
śliwki suszone 200 g
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cytrynka 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po generalsku II

śliwki umyć namoczyć ugotować przetrzeć cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć na maśle nie rumienić zalać wywarem ugotować przetrzeć cebulę sparzyć obrać ze skórki pokroić w półplasterki usuwając pestki tłuszcz rozgrzać wymieszać z mąką nie rumienić rozprowadzić zimnym wywarem z cebuli szybko mieszając trzepaczką zagotować dodać przetarta śliwki i cytrynę chwilę pogotować i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak