Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa po generalsku I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
cebula 400 g
masło 1 łyżka
grzyby suszone 30 g
rodzynki 50 g
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po generalsku I

grzyby umyć namoczyć ugotować wyjąć pokroić w paseczki cebulę obrać pokroić drobno zasmażyć na patelni zalać wywarem ugotować przetrzeć następnie dodać śmietanę z mąka zagęścić dodać opukane rodzynki oraz grzyby zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak