Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa po królewsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
wino białe wytrawne 2 szkalnki
cebulka 400 g
masło 1 łyżka
orzechy włoskie 100 g
jajko 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po królewsku

orzechy sparzyć obrać ze skórki zetrzeć cebule obrać pokroić w drobno podsmażyć na patelni nie rumieniąc zalać wywarem ugotować przetrzeć połączyć z winem zagotować wymieszać z orzechami i żółtkiem doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak