Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w bekonie:)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 45 dkg
bekon 15 plastrów
tłuszcz do smażenia
sól
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w bekonie:)

Wątrobę czyścimy,opłukujemy i namaczamy w mleku.Po upływie około godziny wyjmujemy,osuszamy,kroimy na 15 części,obsmażamy na gorącym tłuszczu,posypujemy pieprzem.Każdy kawałek wątróbki owijamy bekonem i spinamy wykałaczkami.Smażymy na patelni dotąd aż bekon będzie chrupiący.Na sam koniec smażenia można delikatnie posypać solą.Podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 02.03.2012 12:07
fajne
Grażyna13 25.01.2012 06:22
Smakowita :)
gacopierz23 06.11.2011 13:14
dobry sposób na wątróbkę
Ania67 16.09.2011 09:58
extra
Grazyna0211 05.05.2011 16:49
smaczne kąski
Justyna Jussstiii 05.05.2011 12:32
smaczne
jogobella231
jogobella231 26.03.2011 19:51
super
RenataZ-et 25.03.2011 19:29
To dla mnie nowość
teresa18 11.03.2011 19:44
musi nieżle smakować
Robert10 11.03.2011 11:38
smaczne
Haneczka1 10.03.2011 22:32
mnaim mniam :)
Misiakova 10.03.2011 17:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak