Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogorki kwaszone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
chrzan świeży 1/2 kg
woda 1 l
sól 4 dag
czosnek 1 szt
koper 6 łodyga

Przepis i sposób przygotowania na: ogorki kwaszone

ogorki ustawic pionowo w sloikach, ciasno, dodac koper, chrzan, zabek czosnku, przygotowac zalewe i goraca zalac ogorki, zamknac, przez dwa dni zostawic sloiki w temperaturze pokojowej by sie zakisily ogorki a potem mozna przeniec w chlodniejsze miejsce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 31.05.2013 17:40
mniam ekstra
Krystyna32 16.02.2013 09:57
extra
Ewelina38 18.01.2013 11:00
uwielbiam je i też dodaję dużo chrzanu i koniecznie gorczyca, tak jak masz na fotce :)
dorotka0000025 24.10.2012 14:26
teraz jesienia i zima smakuja wybornie
dorotka0000025 24.10.2012 14:26
teraz jesienia i zima smakuja wybornie
krystyna24 14.12.2011 14:43
super wygladaja
Magdalena1110 22.09.2011 19:31
lubię
motomaniak 30.06.2011 13:17
pycha
Henryka2 12.03.2011 11:18
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź.
dorotka0000025 10.03.2011 15:57
ja lubie jak jest duzo chrzanu - ktos lubi mniej intensywny smak moze dodac go mniej
Henryka2 10.03.2011 14:47
0,5kg chrzanu, to nie pomyłka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak