Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogorki konserwowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 szt
chrzan świeży 3 szt
pieprz w kulkach 5 dag
ziele angielskie 5 dag
woda 2,5 l
sól 8 dag
cukier 10 dag
ocet 10 % 0,3 l
Liść laurowy suszony Prymat 5 dag
marchew 3 szt
cebula 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat 5 dag
koper 15 łodyga
ogórki 5 małe
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogorki konserwowe

ogorki umyc, ulozyc w slojach,
do kazdego sloika wlazyc zabek czosnku, kawalek lodygi kopru, kilka wiorkow korzenia chrzanu, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, lisc laurowy, gorczyce
i kawalek ostrej papryki, marchewki i po 2 krazki cebuli,
przygotowac zalewe z wody, cukru, soli i octu
goraca napelniac sloje
zamknac i pasteryzowac ok 25 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 19.03.2013 14:03
polecam przepis do wyprobowania
Izabela28 09.03.2012 20:47
lubię takie ogórki; pychotka:)
motomaniak 10.12.2011 21:53
uwielbiam
Magdalena1110 09.10.2011 11:34
lubię
marta1371 21.08.2011 23:43
Lubię takie ogóreczki
Henryka2 12.03.2011 11:28
Przepraszam, zgapiłm się.Dziękuję.
dorotka0000025 10.03.2011 15:53
2,5 l wody - podane jest w przepisie
Henryka2 10.03.2011 14:49
A ile wody na te 300ml octu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak