Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigilijny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
rodzynki 10 dag
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku
pierniczki 5 zwykłe

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny

Karpia czyścimy, płuczemy dokładnie i kroimy na małe kawałki.
Zagotować 1 litr wody z połową soku z połowy cytryny, solą i cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami.
Do tej zalewy wkładamy kawałki karpia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Mielimy pierniki i dodajemy do ugotowanego karpia, mieszamy gotując jeszcze 5 minut.

Kawałki karpia układamy na półmisku, polewamy sosem z gotowania i schładzamy.
Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 12.11.2013 11:25
smaczna rybka :-)
bami 29.02.2012 00:48
Interesujący sposób przyrządzania :)
Kate131 22.01.2012 09:46
smaczny
Emiliozo 21.11.2011 18:49
już niedługo będzie wigilia
zuzanna6 12.12.2010 08:55
Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak