Karp wigilijny

Karp wigilijny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • rodzynki

    10 dag
  • goździki

    2 sztuki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pierniczki

    5 zwykłe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia czyścimy, płuczemy dokładnie i kroimy na małe kawałki.
Zagotować 1 litr wody z połową soku z połowy cytryny, solą i cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami.
Do tej zalewy wkładamy kawałki karpia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Mielimy pierniki i dodajemy do ugotowanego karpia, mieszamy gotując jeszcze 5 minut.

Kawałki karpia układamy na półmisku, polewamy sosem z gotowania i schładzamy.
Podajemy na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

12.11.2013 11:25
smaczna rybka :-)

bami

29.02.2012 00:48
Interesujący sposób przyrządzania :)

Kate131

22.01.2012 09:46
smaczny

Emiliozo

21.11.2011 18:49
już niedługo będzie wigilia

zuzanna6

12.12.2010 08:55
Warto wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat