Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort bezowy z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 225 gramów
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 30% 300 ml
owoce 450 gramów
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tort bezowy z owocami

Białka ubijać stopniowo dodając cukier, dodać cukier waniliowy, mąkę i sok z cytryny. Na pergamin wyłożyć masę bezową formując kształt koła. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec około 1,5 godziny. Śmietanę ubić na sztywno i wyłożyć na wystudzoną bezę. Na wierzchu położyć owoce - banany, mandarynki, ananasy, brzoskwinie, truskawki, maliny lub jagody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.11.2012 13:30
na pewno reelacyjnie smakuje;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak