Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe kulki z whisky

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 175 gramów
whisky 1/2 szklanki
miód płynny 2 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier puder 3/4 szklanki
orzechy 120 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe kulki z whisky

Herbatniki drobno kruszymy, dodajemy posiekane orzechy, kakao, miód, whisky i połowę cukru pudru. Wyrabiamy masę i formujemy z niej małe kulki. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Obtaczamy w reszcie cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak