Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane buraczki z paluszkami rybnymi i ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
ocet 6 łyżek
cebula biała 1 szt
filet z mintaja 300 gram
sok z cytryny do smaku
mąka 4 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane buraczki z paluszkami rybnymi i ziemniakami

Buraki gotujemy, gdy ostygną trzemy je na drobnej tarce i dodajemy do nich ocet, tartą cebulę i przyprawy Prymat: sól i pieprz ziołowy. W międzyczasie gotujemy również ziemniaki i przygotowujemy paluszki rybne: rybę kroimy w cienkie paski, skrapiamy sokiem z cytryny panierujemy w mące, jajku, bułce tartej , a na końcu w przyprawie do ryb (możemy również użyć gotowych paluszków). Paluszki smażymy na oleju i podajemy z ugotowanymi ziemniakami i gotowanymi burakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.02.2013 00:33
muszą być bardzo smaczne
kate.500 25.11.2012 20:43
pycha
Magdalena1110 08.06.2012 20:04
smaczny obiadek
tomek18 06.05.2012 20:26
pyszny obiadek
leonkot 30.04.2012 15:34
pychotka
kanu83 23.03.2012 08:48
swietny zestaw
anulka69 19.03.2012 14:12
pyszny obiadek
anulka69 19.03.2012 14:12
pyszny obiadek
Dorian 10.03.2012 14:37
pyszny obiadek
KasiaK90 29.01.2012 11:13
pyszny obiadek
Justyna70 15.09.2011 14:09
fajny obiad
joanna77 08.08.2011 17:35
lubimy
Dorota59 30.06.2011 08:35
super obiadek
Ania67 23.05.2011 14:41
popieram
AgaS10 03.05.2011 10:53
smaczny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak