Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

talarki serowe

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
migdały mielone 50 g
masło 150 g
serek topiony mały trójkąt 3 szt
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: talarki serowe

wszystkie składniki (oprocz migdałów)posiekać, zrobić ciasto,zrobić wałki o średnicy 4-5cm,zawinac je w papier do pieczenia i schować na 2 godz. dolodówki.następnie pokroic na talarki, wylozyc na wysmarowaną tłuszczem formę,posmarować białkiem posypać migdałami,mozna też kminkiem lub makiem.piec ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.03.2013 22:11
to bardzo dobry pomysł
Margo1 15.10.2012 11:30
ekstra
zdzislawa2 11.04.2012 15:01
ekstra
magdziorka6 16.01.2012 21:27
dla mnie coś nowego :-)
ogi18 09.12.2011 08:23
fajny pomysł
edyta44 16.03.2011 08:44
super
Bożena13 18.01.2011 13:47
wspaniałe;]
Mariposas 29.12.2010 21:47
bardzo ciekawa przekąska
Kate131 17.10.2010 20:15
Joasiu mogłaś dodac zdjęcia!
Ela20 17.10.2010 14:09
świetne na przekąskę
Joanna108
Joanna108 15.10.2010 09:41
Zrobiłam je wczoraj na kolację w wersji z kminkiem i podałam z kawiorem z bakłażana. Są naprawdę świetne. Moja córeczka wprost się nimi zajadała, a to chyba najlepsza recenzja tej potrawy :).
mehia 13.10.2010 18:32
extra :)
Joanna108
Joanna108 13.10.2010 09:52
Bardzo ciekawe połączenie.Koniecznie muszę spróbować.
Jolanta41 04.06.2010 14:02
To musi być pyszne ! Szczegolnie te migdały!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak