Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 gram
por (biała część) 100 gram
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Cebulę kroimy i szklimy na maśle w rondelku. Grzyby gotujemy z pokrojonym porem. W międzyczasie dodajemy do nich liść laurowy, majeranek, oregano, sól i pieprz Prymat. Na koniec dorzucamy do nich podsmażoną cebulkę. Gotujemy ok. 1 godziny. Na zakończenie dodajemy do nich zasmażkę z podpalonej mąki i posiekany szczypiorek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.09.2012 13:39
smaczne
Anna169Hosz 07.06.2012 21:51
Ja nie dodaje do grzybów majeranku- muszę wypróbować jak będą smakowały "z"??
Rybciia 11.03.2012 15:40
bardzo lubię :-)
halina17 04.01.2012 19:49
pyszny
anja3107 21.09.2011 11:40
uwielbiam
Kopiko1983 29.08.2011 20:37
Smaczny!
ronald88 22.07.2011 19:09
super
Ania67 01.07.2011 11:31
świetny
Dorota59 30.06.2011 08:32
ja też
AgaS10 11.05.2011 21:22
ja uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak