Mintaj z imbirem z parowaru

Mintaj z imbirem z parowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    2
  • imbir

    7 plasterków
  • marchewka

    2
  • brokuł

    1/2
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet mintaja rozmrażamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą do ryb i kładziemy na wierzch 3-4 plasterki imbiru (jeśli chcemy potem również ten imbir zjeść musimy wcześniej go obrać ze skórki). Tak przygotowaną rybę układamy w parowarze w towarzystwie plasterków marchwi i różyczek brokułu. Parzymy ok. 20 minut. Przed podaniem można skropić oliwą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika58

08.09.2012 10:06
świetne

Motorek

06.07.2012 07:54
super

kasienka23

16.04.2012 12:07
pyszne i zdrowe

Grażyna13

15.03.2012 09:37
Pyszne danie :)

aginaa

17.03.2011 09:54
bardzo pomyslowe

pacpaw

11.03.2011 19:31
parowar elektryczny mam, ale na takiej wkładce też idzie zrobić tak samo :o)

Jolanta_P-S

11.03.2011 18:55
ja mam specjalna nakładkę na garnek, to o taki parowar ci chodzi? Czy masz cos specjalnego? Kurczę muszę zacząć ją wykorzystywać!

iwa643

11.03.2011 07:06
nie wolno mieszać brokuła z rybą morską w jednym posiłku ,ryba traci swoje wszystkie właściwości \")

iwa643

11.03.2011 07:05
super

Katarzyna/kate1980

10.03.2011 20:41
super pomysł szkoda że nie mam parowaru

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat