Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietankowej pierzynce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 200 gram
cebula biała 1 szt
śmietana 18 proc 6 łyżek
Majeranek suszony Prymat do smaku
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietankowej pierzynce

Śledzie namaczamy dzień wcześniej w wodzie z ziołami Prymat tj.: majeranku, oregano, soli i pieprzu ziołowym. Na następny dzień kroimy je w cienkie paski i wykładamy na talerzyk.
W międzyczasie przygotowujemy również „śmietankową pierzynkę”. Cebulkę kroimy drobno i mieszamy ją z gęstą śmietaną i cukrem. Podajemy razem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 23.06.2012 07:59
super
IKrakowianka 25.04.2012 21:03
zapowiada się super
mirosława4 10.08.2011 13:17
fajny przepis
Dorota59 29.06.2011 17:58
pycha
Kuchareczekjeden 06.05.2011 12:24
fajny pomysł na śledziki
AgaS10 28.04.2011 08:50
bardzo lubię śledziki:)
suzana 10.03.2011 09:45
super
halinka1011 10.03.2011 09:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak