Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa z żeberek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
włoszczyzna 1 opakowanie
ogórki kiszone 7 sztuk
ziemniaki 6 sztuk
śmietana 50 ml
mąka 1 łyzka
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa z żeberek

żeberka umyć podzielić zalać wodą gotować aż będą dość miękkie dodać włoszczyznę umytą i pokrojona w paseczki oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę gdy wszystko będzie miękkie dodać pokrojone w paski ogórki i gotujemy tak z piec minut zagęszczamy śmietaną i mąką i doprawiamy do smaku dodajemy natkę posiekaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 23.08.2011 13:39
mniam mniam
Małgorzata106 10.03.2011 20:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak