Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 150 g
cebula 50 g
masło 20 g
mąka 150 g
olej 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka rybne

Filety wypłukać, pokroić,obtoczyć w mące i podsmażyć,pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle ,rybę i cebulę zemleć,doprawić przyprawami i wymieszać ,z mąki,wody i soli zagnieść ciasto,rozwałkować,pokroić w małe kwadraty ,z farszu porobić małe kuleczki poukładać na ciasto i zawinąć je po przekątnej,,gotować w osolonej wodzie,aż do momentu ,aż wypłyną,podawać z bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 12.04.2012 18:59
Smakowicie się zapowiada :)
Dorota59 18.03.2011 09:36
takich jeszcze nie jadłam
MAR3STA 10.03.2011 16:08
pomysłowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak