Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1,5 kg
mąki 400 g
mleko 0,5 l
jajko 2 szt
olej 0,5 l
cebula 100 g
ocet w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w cieście

Śledzie oczyścić,nasolić i natrzeć startą cebulą,skropić octem i pozostawić na pół godziny,z mleka ,mąki i żółtka zrobić gęste ciasto,dodać sztywno ubitą pianę z białek i lekko wymieszać,olej rozgrzać i smażyć rybę maczając obficie w cieście,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.07.2012 08:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak