Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z zielonym groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 350g
zielony groszek 1 puszka
cebula 1/2
masło 100g
tarty ser 4 łyżki
rosół 3 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z zielonym groszkiem

Na dużej patelni stopić masło i podsmażyć na niej posiekaną cebulę. Wsypać przebrany i umyty ryż. Stopniowo podlewać rosołem, stale mieszając. Gdy ryż będzie niemal ugotowany, dodać osączony i podgrzany w maśle groszek, tarty ser i resztę masła. Dobrze wymieszać i przez chwilę jeszcze gotować, aby ryż był zupełnie miękki. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak